Mueslireep1 | kook . eet . deel

Gezonde muesli-repen

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Als ik aan het werk ben, neem ik altijd iets te eten mee voor tussendoor. Ik heb meestal rond 10 uur best wel trek en om nou tot de lunch met een knorrende maag te gaan zitten…daarom heb ik eigenlijk altijd wel wat te eten bij me. Omdat ik liever tussendoor niet snoep heb ik dan wat fruit bij me, gedroogde vijgen of wat noten. Ik vind muesli-repen ook altijd wel lekker, maar die zitten altijd vol met suiker, en dat wil ik dan weer niet…daarom had ik al een tijdje het idee om zelf eens muesli-repen te gaan maken. Toen ik voor mijn verjaardag het kookboek ‘Jamie’s Superfood’ cadeau kreeg en daar een recept voor muesli-repen zag staan besloot ik om ermee aan de slag te gaan. Omdat ik lang niet alles in huis had voor Jamie’s variant besloot ik er mijn eigen draai aan te geven, en dat is goed gelukt!

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 2 bananen
  • 100 gram gemengde, ongezouten noten
  • 175 gram havermout
  • 2 grote gedroogde vijgen
  • 35 gram gedroogde cranberries
  • 35 gram rozijnen
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels lijnzaad

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Doe de bananen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de cranberries, rozijnen en vijgen toe, samen met de kaneel en gember. Mix tot de vruchten grof gemalen zijn en voeg dan de noten toe. Pulseer nog een paar keer tot ook de noten grof gehakt zijn.
  • Doe het mengsel in een grote kom en voeg de havermout, lijnzaad en honing toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Als alles goed gemengd is doe je het mengsel in het bakblik. Verspreid het goed zodat het de bovenkant egaal is. Duw goed aan en zet het in de oven.
  • Bak 35-40 minuten. Als het klaar is, haal dan het baksel uit het bakblik en laat goed afkoelen op een rooster voordat je ze aansnijdt. Snijd er 10 (meer of minder kan natuurlijk, je bepaalt zelf de grootte!) repen van, en bewaar ze luchtdicht. Je kunt ze dan een paar dagen bewaren.

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *