Dadelballetjes | KOOK . EET . DEEL

Dadelballetjes

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Ik heb al heel veel recepten voor dadelballetjes voorbij zien komen op internet en heb er ook al aardig wat uitgeprobeerd. Ik vind het echt een ideaal tussendoortje: lekker en ook nog eens gezond! Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en er in doen wat je lekker vindt. Dit is mijn variatie, hoe ik ze meestal maak, maar ik probeer ook regelmatig wat anders uit.

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks:

  • 100 gram dadels, ontpit
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 35 gram ongezouten noten
  • 15 gram geraspte kokos, plus extra om de balletjes door te rollen.
  • snufje zout

Bereiding:

  • Maal de dadels met de noten, kokos, cacao, maple syrup en een snufje zout fijn in de keukenmachine, tot er een bal deeg ontstaat. Dit kan een paar minuten duren.
  • Haal het deeg uit de keukenmachine en draai kleine balletjes van het deeg. Rol door de geraspte kokos.
  • Laat de balletjes even opstijven in de koelkast. Of eet gelijk al op!

Je kan de balletjes een paar dagen in de koelkast bewaren.

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *