Appelflap

Appelflappen

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Ik realiseerde me laatst dat ik echt heel weinig baksels op mijn site heb staan, en eigenlijk ook heel weinig typisch Hollandse gerechten. Ik ben niet zo’n bakster, en ook niet echt een fan van de Hollandse keuken. Maar waar ik wel een fan van ben, zijn de Hollandse baksels. Appeltaart, boterkoek, en ook appelflappen doe je me echt een …

capresespiesjes

Caprese spiesjes

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten, Tussendoortje 2 Comments

De caprese spiesjes die ik vandaag met je deel zijn zo enorm makkelijk, dit is ook eigenlijk geen recept te noemen. Maar het is zo lekker dat ze toch een plaatsje op mijn website verdienen! Ik ben dol op de combinatie tomaat-basilicum-mozzarrella, zo’n simpele maar smaakvolle combi! Ik maakte deze spiesjes laatst toen ik een restje mozzarella had wat ik zonde …

Mueslimuffins

Muesli muffins

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Het laatste Zuid-Afrikaanse recept van deze week is eigenlijk niet Zuid-Afrikaans. Toen ik na 5 maanden weer naar huis ging, hadden mijn huisgenoten een receptenboek samengesteld voor me, met daarin hun favoriete recepten, zo leuk!! Ik woonde daar in een huis met nog een aantal andere vrijwilligers, niet alleen Nederlanders, maar ook mensen uit Ierland, Belgie en Australie. We kookten …

Bananabread1 | kook . eet . deel

Bananabread

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Wie jarig is, trakteert! Omdat ik vandaag weer een jaartje ouder ben geworden, trakteer ik jullie vandaag op bananabread…nou ja, een recept dan! Omdat ik niet echt een taartenbakster ben (wel een taart-eter, dat dan weer wel!), deel ik geen taartrecept, maar het recept van een van mijn favoriete baksels! Een van de eerste kookboeken die ik kocht toen ik …

kaasstengels | kook . eet . deel

Kaasstengels

Marjolein Teklu Bijgerecht, Tussendoortje 0 Comments

Toen ik de gevulde bladerdeegsterren maakte, had ik wat bladerdeeg over. Omdat ik het zonde vond om dit weg te gooien, besloot ik er kaasstengels van te maken. Superlekker en in een handomdraai klaar! Ingrediënten: bladerdeeg parmezaanse kaas nigellazaad (sesamzaad kan ook) Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Rol het bladerdeeg tussen je handen tot stengels. …

DSC02964

Chocolade kruidnoten fudge

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Ik ga hier niet teveel over zeggen. Dit is gewoon echt heel heel heel erg lekker!! Een tijd geleden vond ik in het kookboek van Uit Paulines Keuken een recept voor fudge met Oreo koekjes. Aangezien de winkels vol liggen met sinterklaas snoepgoed en ik echt dol ben op (pure) chocolade kruidnoten, besloot ik er een andere draai aan te geven, en …

DSC02869

Griekse havermoutmuffins

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Havermout heb ik ‘ontdekt’ toen ik ongeveer 10 jaar geleden een aantal maanden in Zuid-Afrika woonde en werkte. Ik heb daar heel wat keren in een grote pan havermoutpap staan roeren, al huiverend, want dat eet je toch niet?? Tot ik een keer besloot om het te proeven en het tot mijn verbazing echt heerlijk vond! Sinds die tijd ontbijt …

Gezonde havermoutkoekjes | KOOK . EET . DEEL

Gezonde havermoutkoekjes

Marjolein Teklu Tussendoortje 6 Comments

Een recept voor makkelijke en gezonde havermoutkoekjes. Ik bak niet heel erg vaak, hoewel ik in de herfst- en wintermaanden wel vaker iets lekkers in de oven schuif, al is het alleen al voor de geur in huis! Persoonlijk vind ik koken leuker dan bakken, maar dat is ook omdat je met koken wat meer controle hebt over wat je …

Dadelballetjes | KOOK . EET . DEEL

Dadelballetjes

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Ik heb al heel veel recepten voor dadelballetjes voorbij zien komen op internet en heb er ook al aardig wat uitgeprobeerd. Ik vind het echt een ideaal tussendoortje: lekker en ook nog eens gezond! Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en er in doen wat je lekker vindt. Dit is mijn variatie, hoe ik ze meestal maak, maar ik …