Tomatensoepreh

Tomatensoep met ras-el-hanout

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Ik ben dol op soep! En dan vooral zelfgemaakte soep! Af en toe maak ik het mezelf even een avondje makkelijk en eten we kant-en-klare soep, maar meestal maak ik het gewoon zelf. En eigenlijk is dat bijna net zo makkelijk als een zak of blik opentrekken en opwarmen. Een van de voordelen van zelfgemaakte soep vind ik dat je heel goed de restjes groenten kan gebruiken die je nog in je koelkast hebt liggen. De variant die ik nu heb gemaakt is echt heel makkelijk, een lekkere tomatensoep. De oven doet het meeste werk, je roostert ze een tijdje waardoor de smaak heerlijk zoet wordt. Het enige wat je dan nog moet doen is alles in een pan, pureren en op smaak brengen…ideaal toch! Zo heb je met weinig werk een gezonde, zelfgemaakte soep op tafel staan!

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 45 minuten oventijd

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 5 grote trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 flinke theelepel ras-el-hanout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de schil van de ui en snijd deze ook in vieren. Pel de teentjes knoflook niet, maar houd gewoon de schil er omheen.
  • Verspreid de tomaten, ui en knoflook op een bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie. Strooi er peper en zout overheen en verdeel ook de paprikapoeder en ras-el-hanout er overheen.
  • Zet 45 minuten in de oven.
  • Als het klaar is, doe dan alles in een pan, giet er ongeveer 0.5 liter kokend water bij en pureer met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *