tikkamasala

Tikka masala met bloemkool en kikkererwten

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Er staat al een recept voor tikka masala op mijn site, namelijk een variant met zoete aardappel en spinazie. Vandaag heb ik een andere variant voor je, dit keer met bloemkool en kikkererwten. De bereiding is bijna hetzelfde als het andere recept, maar de smaak is totaal anders. Bloemkool is eerlijk gezegd niet mijn favoriete groente, maar geroosterd uit de oven en lekker gekruid vind ik het echt heerlijk!  Omdat de verse bloemkool was uitverkocht toen ik mijn boodschappen hiervoor haalde, kocht ik een pak diepvries bloemkoolroosjes en dat smaakte net zo goed. Dus je kunt verse of diepvries bloemkool hiervoor gebruiken. Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je ook wat, echt een heerlijke gerecht voor deze tijd van het jaar!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel garam masala, plus wat extra
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml koud water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml kokosmelk

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Meng de bloemkoolroosjes met wat olijfolie en een snufje garam masala, en doe dit in een ovenschaal. Bak 30 minuten in de oven.
  • Fruit ondertussen de ui in een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak dit 5-10 minuten op laag vuur. Doe alle specerijen erbij (garam masala, koriander, kurkuma en paprikapoeder) en bak eventjes mee.
  • Meng het water met de tomatenpuree en suiker in een kommetje en roer het goed door elkaar. Doe dit bij het uienmengsel en voeg het halve bouillonblokje toe. Laat een paar minuutjes pruttelen.
  • Voeg dan de kokosmelk toe, roer alles door elkaar en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuutjes koken op laag vuur. Voeg eventueel nog wat extra water toe.
  • Doe dan de bloemkool en de kikkererwten erbij en laat nog even sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst of met papadums.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *