zoeteaardappelsalade

Salade met geroosterde zoete aardappel

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een nieuw recept met zoete aardappel! Ik deelde al eerder mijn drie favoriete recepten met zoete aardappel, en nog steeds ben ik echt fan van deze groente! Een tijdje terug was ik op Pinterest aan het zoeken naar nieuwe ideeën voor gerechten met zoete aardappel en daar kwam ik een leuk recept tegen waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Met dit als resultaat, echt een heerlijke salade! Je kunt het eten als hoofdgerecht, bijgerecht, of lekker meenemen naar je werk als lunch.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 2 zoete aardappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 blik zwarte bonen
  • flinke hand verse peterselie
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Schil de zoete aardappels en snijd in stukken van ongeveer 2 cm x 2 cm.
  • Leg de aardappels op een bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Bak ze 30 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze dan gaar, mocht dat niet zo zijn dan laat je ze nog een paar minuten extra in de oven.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes en snijd de bosui in ringetjes. Laat de bonen uitlekken en snijd de peterselie fijn. Meng dit allemaal door elkaar.
  • Meng in een andere kom de dressing: de mosterd, het citroensap, de honing en de extra vergine olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de aardappels als ze klaar zijn even afkoelen, en meng ze dan met de rest van de groenten. Roer goed door elkaar. Voeg dan de dressing toe en roer ook dit allemaal goed door elkaar.
  • Bestrooi met nog wat extra peterselie, en eet smakelijk!

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *