Plaattaartpesto

Plaattaart met pesto en tomaten

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Al lang voordat ik op mezelf ging wonen scheurde ik alle lekkere recepten die ik ooit een keer wilde maken uit de Allerhande of het  Jumbo Magazine en ik bewaarde al die recepten in een map. Netjes geordend, zodat ik goed overzicht had. Maar ja, als je er ZO veel hebt uitgescheurd, en ook een aardige verzameling kookboeken hebt, is het overzicht al snel een beetje zoek, doordat er zo enorm veel keuze is. Maar ik heb alles wel bewaard en af en toe duik ik die oude dikke map weer eens in om te zoeken naar nieuwe ideeën. En zo kwam ik ook dit receptje tegen, voor een heerlijke plaattaart. Omdat ik nog nooit plaattaart had gemaakt, het die dag enorm warm was en ik dus iets zocht wat me erg weinig werk/tijd zou kosten, besloot ik dat dit het ideale recept voor die dag was om te maken. En dat was het zeker! Want het staat in no-time in de oven, en is me toch een partij lekker! Jammer dat dit receptje zo lang in die map heeft gezeten zonder dat ik het eerder heb gemaakt, maar ik weet wel dat ik het nu vaker ga maken! En ook zullen er meer plaattaart-recepten gaan verschijnen op mijn site, want ook dat is erg goed bevallen! Wij aten de hele plaattaart trouwens met z’n tweeën als avondeten, maar je kan het natuurlijk ook als lunch of als hapje bij de borrel serveren!

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rol bladerdeeg (of plakjes uit de diepvries kunnen ook)
  • 3 flinke eetlepels groene pesto
  • 3 tomaten, in plakjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • flinke hand rucola
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de zijkanten 1 of 2 keer om naar binnen, zodat je een rand hebt.
  • Besmeer de bodem met de pesto, gebruik wat meer als je een dikkere laag wilt, en leg de plakjes tomaat er op.
  • Verdeel de feta erover en bestrooi de taart met peper en zout.
  • Bak 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin en gaar is.
  • Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en leg ze even apart.
  • Als de taart klaar is, verdeel je de rucola en de pijnboompitjes er overheen. Sprenkel de honing over de taart.
  • Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *