Pesto

Pesto

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Iets wat ik eigenlijk altijd kant en klaar koop is pesto. Gewoon omdat het lekker makkelijk is. Maar eigenlijk is het net zo makkelijk om het zelf te maken! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, stopt alles in je keukenmachine en die doet verder het werk. Even wachten, en klaar is je pesto! Super simpel en veel lekkerder dan die uit een potje! Omdat het zo veel lekkerder is deel ik daarom vandaag het recept met je! Je kunt het gebruiken om er dit mee te maken, of maak er een lekkere plaattaart mee.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 15 gram pijnboompitten
  • 25 gram basilicumblaadjes
  • 15 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat ze even afkoelen.
  • Doe alles, behalve peper en zout,nin de keukenmachine en laat deze draaien tot je een gladde massa hebt.
  • Breng dan op smaak met peper en zout, en klaar is je pesto! Als je geen keukenmachine hebt kun je het ook met een staafmixer maken.

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *