Pastapesto

Pasta pesto met geroosterde cherrytomaatjes

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Een van de eerste recepten die ik postte toen ik net begon met mijn blog, was het recept voor pasta pesto met kip. Aangezien er geen recepten meer met vlees op mijn website staan heb ik dit oorspronkelijke recept verwijderd. Het gerecht was wel echt favoriet bij ons in huis. Erg lekker, snel klaar en eigenlijk iedereen vindt het lekker. Ideaal dus!

Nog steeds maken wij dit gerecht met grote regelmaat. Alleen niet meer met kip, maar met vegetarische kipstukjes. Je kunt deze kopen van Vivera, de Vegetarische Slager, maar ook Albert Heijn verkoopt ze van hun eigen merk. Ik koop zelf meestal de stukjes van Vivera, maar vind ze eigenlijk allemaal lekker! De Parmezaanse kaas die je misschien altijd eet bij dit gerecht (ik deed dat in ieder geval wel, hoewel ik dat overal wel bij kon eten!) kun je eventueel vervangen door edelgistvlokken. Deze hebben een hartige smaak die ik erg lekker vind…heel persoonlijk is dat, want volgens manlief is het net zaagsel.

In ieder geval is de plantaardige versie van de oude vertrouwde pasta pesto minstens net zo lekker! Zelfs mijn 2-jarige dochtertje, die niet bepaald een makkelijke eter is (ontbijt en lunch wel, maar avondeten gaat meestal ietwat moeizaam…) eet hiervan een bord vol. Mocht je nog wat over hebben, het is de volgende dag als lunch ook heerlijk! Hoe je het maakt zie je hieronder:

Voor 3 personen:

  • 300 gram volkoren penne of andere pasta naar keuze
  • 1 pakje plantaardige kipstukjes (175 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels veganistische groene pesto (ik gebruik deze)
  • 15 cherrytomaatjes *
  • rucola
  • handje pijnboompitten
  • Eventueel wat edelgistvlokken

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Bak de tomaatjes een uurtje in de oven.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de rode ui, verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de kipstukjes toe en bak deze even mee. Pers het teentje knoflook en bak ook eventjes mee met de ui en kipstukjes.
  • Verhit intussen een koekenpan en rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Als de pasta gaar is, giet deze dan af en voeg toe aan het mengsel in de andere pan. Doe dan 2 flinke eetlepels pesto er doorheen en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over elk bord een flinke hand rucola. Schep de pasta hier bovenop en verdeel de tomaatjes over de pasta. Strooi dan de pijnboompitten er overheen en eventueel nog wat edelgistvlokken.
  • Eet smakelijk!

* Als je geen tijd hebt om de cherrytomaatjes te roosteren, kun je deze ook prima vervangen door wat zongedroogde tomaatjes. Dan is je maaltijd helemaal binnen 15 minuten klaar!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *