Orecchiettemettonijn

Orecchiette met tonijnsaus

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Na een hele lange tijd van stilte hier op het blog is er dan eindelijk weer een nieuw recept! De afgelopen maanden heb ik het even rustig aan gedaan, om te wennen aan mijn nieuwe rol als werkende mama en om vooral heel veel te genieten van mijn kleine meid, die inmiddels alweer ruim 7 maanden oud is! Ik merkte dat ik weinig inspiratie en energie had om de keuken in te duiken en nieuwe recepten te verzinnen, dus heb ik toen besloten om even een ‘break’ te nemen van het bloggen. Nog steeds zit ik niet bomvol inspiratie, maar ik merk dat het wel weer een beetje begint te komen 🙂

Een paar weken terug ontving ik een Foodybox met daarin allemaal lekkere ingrediënten. Een van de dingen die erin zat was een pak orecchiette pasta van Grand’Italia. Ik kende deze pastasoort niet, dus ik was benieuwd hoe het zou smaken. Er zat ook een pot  ‘Salsa Rustica’ in, een tomatensaus van Grand’Italia waar geen zout en conserveermiddelen aan zijn toegevoegd. Ik heb met deze 2 producten echt een lekker receptje gemaakt! Omdat ik nu wat minder tijd heb om in de keuken te staan (en ik hierin vast niet de enige ben!) is het een gerecht geworden wat snel klaar is, en waar je vooral ingrediënten voor nodig hebt die je in de voorraadkast hebt staan. Een lekker en makkelijk recept dus!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram orecchiette van Grand’Italia (je kunt natuurlijk ook andere pasta gebruiken)
  • 1 pot Salsa Rustica van Grand’Italia
  • 1 blik tonijn op zonnebloemolie
  • 1 flinke eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui
  • ongeveer 15 zwarte olijven
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • peterselie
  • rucola

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snipper de ui, verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui op laag vuur.
  • Laat intussen de tonijn uitlekken. Doe de tomatensaus bij de ui, samen met de tonijn, kappertjes en olijven. Roer alles goed door en laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en een snuf chilivlokken.
  • Roer dan de pasta er doorheen, zodat alle pasta goed bedekt is met de saus.
  • Serveer met wat verse peterselie, en eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *