snellegranola

Snelle granola

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 0 Comments

Laatst had ik zo’n trek in granola, maar had het niet in huis. Meestal heb ik een voorraadje in huis, maar die was nu op. Ik had geen zin om het in de oven te maken, want dan moest ik te lang wachten tot het klaar was. Maar wist je dat het ook heel makkelijk in een koekenpan kunt maken? En je dan binnen 5 minuutjes een heerlijke kom yoghurt met granola hebt? Dat heb ik dus toen gedaan en vandaag deel ik mijn recept hiervoor met je!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • snufje kaneel
  • 2 gedroogde abrikonzen
  • 1 gedroogde vijg
  • handje walnoten
  • agavesiroop

Bereiding:

  • Snijd de abrikozen en de vijg in stukjes.
  • Verkruimel met je hand de walnoten, of hak ze grof met een mes
  • Doe alles bij elkaar in een droge koekenpan. Zet deze dan op middelhoog-hoog vuur en blijf, terwijl het mengsel warm wordt, goed roeren.
  • Zodra de havermout en kokos bruin gaan kleuren, en je hele keuken heerlijk ruikt, zet je het vuur uit. Doe dan ongeveer 2 eetlepels agavesiroop (meer kan ook) erbij en roer dit er goed door. Dit zorgt ervoor dat het lekker plakkerig wordt.
  • Schep het nog een beetje warme mengsel lekker in een kom met yoghurt naar keuze, en eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *