granola1 | kook . eet . deel

Granola

Marjolein Teklu Ontbijt 2 Comments

Door de week heb ik, doordat ik op tijd de deur uit moet voor mijn werk, niet echt de tijd om uitgebreid te ontbijten. Daarom maak ik in het weekend meestal een flinke pot granola, dan hebben we toch ’s morgens een lekker en voedzaam ontbijt. Het recept is simpel, je hebt er niet veel verschillende ingrediënten voor nodig, en is wel echt heel erg lekker!

Ingrediënten voor een flinke pot:

  • 500 gram gewone muesli (de rozijnen eruit gehaald)
  • 250 gram gemengde, ongezouten noten, grof gehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels honing
  • 100 ml troebele appelsap
  • 100 gram rozijnen
  • 2 flinke eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel of speculaaskruiden
  • snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
  • Vet een grote bakplaat in met wat olie.
  • Vermeng de muesli met de noten, lijnzaad en kaneel in een kom.
  • Kluts de honing met de olie, appelsap en een snufje zout en schep die door de muesli. Spreid de muesli zo wijd mogelijk uit over de bakplaat en schuif hem in de oven.
  • Bak ongeveer 25 minuten tot het mengsel goudbruin kleurt. Schep de granola elke 6-7 minuten goed om. Laat dan helemaal afkoelen, en roer dan pas de rozijnen erdoor. Serveer met (griekse) yoghurt.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 2

  1. Heidi

    Het is wel even een werk om alle rozijnen er uit te vissen maar het resultaat is heerlijk! Een gezonde granola zonder e-nummers. Ik had geen appelsap in huis maar granaatappelsap, ook geen lijnzaad. Een extra scheutje olijfolie dan maar….een goede start voor een gezond 2016 🙂

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *