Applecrumble

Gezonde apple crumble

Marjolein Teklu Ontbijt 0 Comments

Ik vind het altijd zo zonde om fruit weg te gooien! Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om fruit wat net te rijp is toch nog te gebruiken, bijvoorbeeld in een smoothie. Wat ik meestal van appels die net te rijp zijn maak, is deze gezonde apple crumble. Lekker met ijs of slagroom (dat maakt het dan weer wat minder gezond), of als ontbijt met griekse yoghurt. De ingrediënten die ik hiervoor gebruik wisselen een beetje, het is maar net wat ik in huis heb. Je kan er nog wat andere noten of zaden aan toevoegen, of bijvoorbeeld de kokos weglaten als je daar niet van houdt. Mogelijkheden genoeg met dit lekkere gerechtje!

Ingrediënten voor een middelgrote schaal:

  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • handje rozijntjes
  • 2 theelepels kaneel
  • 5 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels honing
  • handje hazelnoten
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Meng de appel met een theelepel kaneel en rozijntjes in een ovenschaal, de ovenschaal moet groot genoeg zijn dat de bodem bedekt is.
  • Zet het mengsel in de oven en maak ondertussen de kruimellaag.
  • Meng hiervoor alle overige ingrediënten goed door elkaar.
  • Haal als dit klaar is de schaal uit de oven, en verdeel het kruimelmengsel op de appels. Zet de schaal weer terug in de oven en bak het 15-20 minuten, tot de kruimellaag mooi goudbruin is.

Het is natuurlijk het lekkerst om dit te eten terwijl het nog warm is, maar ook koud smaakt het prima!

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *