wittebonensoep2

Witte bonensoep

Marjolein Teklu Lunch 1 Comment

Toen ik afgelopen september samen met mijn man een rondreis maakte in het noord-westen van de Verenigde Staten, verlangde ik regelmatig heel erg naar gezond eten. De mensen die daar ook zijn geweest herkennen dit waarschijnlijk wel, want het is daar (vooral buiten de grote steden) bijna onmogelijk om gezond te eten. En je maakt me af en toe echt heel blij met een vette hap, maar 3 weken lang, bijna elke dag, dan is het echt niet lekker meer. De reis was verder echt fantastisch, en gelukkig vonden we af en toe een restaurantje waar ook wat gezonde dingen op de kaart stonden!

In een van die restaurantjes hadden ze een heerlijke witte bonensoep op het menu. Hij was licht (zeer welkom na alle vette maaltijden!!) en ook vrij eenvoudig qua ingrediënten, maar smaakte zo lekker! Omdat hij zo verrassend lekker was wilde ik thuis ook een soep met witte bonen maken en ik ben ermee aan de slag gegaan. Het is een lekker licht soepje geworden, heerlijk als lunch of bijvoorbeeld als voorgerecht!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 pot witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak op laag vuur de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Doe de bonen erbij in de pan, samen met de bouillon en het laurierblaadje. Voeg de tijm toe aan de soep.
  • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten op laag vuur koken.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.

wittebonensoep1

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *