DSC01311

Tonijnsalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch 0 Comments

Ik ben dol op vis, maar omdat mijn man het niet lekker vindt maak ik het eigenlijk nooit klaar. Je zal daarom ook weinig tot geen vis-recepten gaan vinden op dit blog. Als we uit eten gaan bestel ik meestal vis, en daar geniet ik dan extra van!
Een van de weinige dingen met vis die mijn man wel lust is deze tonijnsalade. Ik vind tonijnsalade ook lekker, maar dan wel zelfgemaakt, de kant-en-klare variant doe je me niet zo’n plezier mee. Deze salade maak ik regelmatig, je kan hem 1-2 dagen in de koelkast bewaren, ik vind het de volgende dag eigenlijk nog lekkerder. Als je hem wat smeuïger wilt, voeg je nog wat extra mayonaise toe!

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 appel
  • 3 cherrytomaatjes
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout

Bereiding:

  • Laat de tonijn uitlekken. Ik gebruik het liefst tonijn op water, maar op olie kan ook. Als de tonijn is uitgelekt, doe deze dan in een kom.
  • Snijd de rode ui in kleine stukjes en roer het door de tonijn.
  • Snijd vervolgens de appel in kleine stukjes, en doe hetzelfde met de cherrytomaatjes en de augurk. Roer alles door elkaar.
  • Voeg de mayonaise toe, meng met het tonijnmengsel, en breng op smaak met peper en zout.

Lekker als lunch, op een pistoletje of cracker bijvoorbeeld, of op een toastje voor bij de borrel!

DSC01318

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *