Hummus

Hummus met zongedroogde tomaat

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch, Recepten 2 Comments

Een paar weken geleden ontving ik een pakketje van SOMA, een merk wat je misschien wel kent. SOMA is een bakkerij die gerezen, vast gebakken roggebrood maakt. Het is gewoon te koop in de supermarkt en je hebt verschillende soorten: waldkorn, speltkoren, limburgs rogge, rozijnen noten, ga zo maar door! Ik was al fan van dit brood en vond het dan ook heel leuk om een paar broden te mogen proberen! Ik eet het graag, omdat het lekker voedzaam is (ik zit hiervan sneller vol dan van een gewone boterham), en het smaakt ook nog eens heerlijk! Voor op het brood had ik een lekker smeerseltje gemaakt wat ik vandaag met je wil delen, namelijk hummus met zongedroogde tomaat. Super simpel om te maken, snel klaar, en het smaakte echt heerlijk met dit brood! Maar op een toastje bij de borrel, of op een gewone boterham of cracker is dit ook heel lekker natuurlijk!

Ingrediënten voor een bak vol:

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • scheutje citroensap
  • handje verse basilicumblaadjes
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten)

Bereiding:

  • Doe de kikkererwten samen met de tahin, knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en een scheutje citroensap in de keukenmachine. Giet er ongeveer 3 eetlepels olijfolie bij en zet de keukenmachine aan. Laat deze draaien tot het een gladde massa is.
  • Als de hummus te droog is, voeg dan extra olie of een scheutje water toe.
  • Zodra de hummus goed van dikte is, breng hem dan op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 2

  1. Anne

    Ik zag je net voorbij komen bij Elise Joanne.. Wat heb je een leuke recepten op je blog, deze hummus ziet er heel goed uit!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *