Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met kerrie

Marjolein Teklu Lunch, Recepten 1 Comment

Laatst zou ik iets met bloemkool maken, maar ik had die dag echt geen zin om te koken (ja hoor, dat heb ik ook wel eens!). Het werd die dag pizza, maar ik had dus een bloemkool over. Ik had geen plek meer in mn vriezer, dus kon hem daar niet kwijt, en wilde hem ook niet weggooien. Dus was ik aan het bedenken wat ik ermee zou gaan doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt een grote fan ben van bloemkool. Ik eet het wel, maar dan wel met een sausje, of in een ovenschotel of een curry ofzo, als ik maar niet teveel proef dat ik bloemkool eet.
Meestal als ik restjes groenten over heb stop ik het in de sapcentrifuge, of ik maak er soep van. Dat laatste heb ik ook met de bloemkool gedaan, en dat werd heel lekker! Zelfs ik vind bloemkool op die manier goed te eten! Ik heb er kerrie door gedaan om de bloemkoolsmaak een beetje te verbergen, en heb gesmuld!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder (of iets meer kan ook)
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de bloemkool in roosjes.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui op laag vuur. Bak tot deze glazig is en voeg dan de kerriepoeder toe.
  • Doe vervolgens de bloemkool erbij en roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat ongeveer 20 minuutjes koken, tot de bloemkool gaar is.
  • Haal de pan van het vuur, laat even een beetje afkoelen en pureer de soep dan met een staafmixer tot hij glad is.
  • Zet weer op het vuur, verwarm nog even en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 1

  1. Pingback: Foodblogswap: Bloemkoolsoep van Marjolein | Koekies! enzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *