Wortelsoep

Kruidige wortelsoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Soep blijft een van m’n favoriete maaltijden. Helemaal in de wat koudere maanden…heerlijk vind ik het! (mijn liefde voor soep is dan ook wel terug te zien op mijn site, klik en klik). Ik ben ook best een koukleum, dus een lekker bordje warme soep gaat er altijd wel in! Vandaag heb ik een recept voor je van een hele makkelijke wortelsoep waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt! Je kunt natuurlijk variëren en extra dingen toevoegen, wat knoflook of gember bijvoorbeeld, maar met de ingrediënten die je hieronder ziet staan maak je echt heel makkelijk een heerlijk soepje! Hij is lekker kruidig door de garam masala en romig door de kokosmelk. Ik zou zeggen: probeer het eens!

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 500 gram wortels
  • 1 ui
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 1 flinke theelepel garam masala
  • 50 ml kokosmelk
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de wortels grof.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui op laag vuur een paar minuutjes. Voeg dan de wortel toe en bak even mee.
  • Doe de garam masala erbij en roer alles goed om. Giet dan de bouillon erbij, doe het vuur hoger en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag zodra het kookt en laat de soep 30 minuutjes pruttelen met het deksel op de pan.
  • Haal de pan van het vuur, laat het even een beetje afkoelen en pureer de soep dan met de staafmixer, of in de blender.
  • Roer de kokosmelk er doorheen en zet de pan nog even op het vuur, verwarm het geheel nog even.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *