Kruidenboter

Kruidenboter

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Kruidenboter, ik ben er echt dol op! Stiekem vind ik dat ook een van de lekkerste dingen als we in de zomer bbq-en: stokbrood met kruidenboter! Gewoon de kant-en-klare vind ik al lekker, maar wat nog veel lekkerder is, is om het zelf te maken! En dat is echt veel makkelijker dan je zou denken! Het enige wat je nodig hebt is roomboter, knoflook en verse kruiden. Hoeveel kruiden je er doorheen doet, en welke kruiden je gebruikt kun je zelf beslissen, het is maar net wat je lekker vindt! Dit lekkere smeersel smaakt het hele jaar door goed! In de zomer lekker bij de bbq, maar ook met kerst of oud & nieuw, lekker met een warm stokbroodje, is dit een heerlijke receptje!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 1 bakje vol:

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • zeezout
  • desgewenst pul biber (turkse pepervlokken) of chilivlokken

Bereiding:

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hierdoor is het makkelijker te mengen met de kruiden.
  • Pers de teentjes knoflook en roer deze door de boter heen.
  • Hak de bieslook en peterselie fijn, hoeveel je hiervan wilt gebruiken kun je zelf beslissen. Meng de fijngehakte kruiden ook door de boter heen.
  • Voeg dan het zout toe en mocht je van een beetje extra pit houden, doe er dan lekker wat chilivlokken doorheen, of (zoals ik deed) pul biber, dit zijn pepervlokken die je in een Turkse winkel kunt kopen.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat extra kruiden of zeezout toe.
  • Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *