Hummus

Hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Hummus koop ik eigenlijk altijd kant-en-klaar. Geen idee waarom, want het is echt heel simpel om zelf te maken. Ik had al wel een paar pogingen gedaan, maar ik vond het dan elke keer net niet lekker genoeg. Dus bleef ik het gewoon maar in de supermarkt kopen. Laatst had ik een keer een half blik kikkererwten over en toen besloot ik om weer een nieuwe poging te gaan doen om zelf hummus te maken. En die poging pakte goed uit! Zo goed dat ik vandaag het recept met je deel. Of ik het nu elke keer zelf ga maken weet ik nog niet, maar ik zal het zeker vaker gaan maken! Het is binnen een paar minuten klaar en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor een bakje vol:

  • 200 gram kikkererwten
  • 1 flinke eetlepel tahin
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiding:

  • Doe de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine en voeg de knoflook, tahin, citroensap en olijfolie toe.
  • Laat de keukenmachine draaien tot het een gladde smeuïge massa is geworden.
  • Breng de hummus op smaak met peper en zout.
  • En klaar is je hummus! Eet smakelijk! Je kunt dit 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *