Deze stoofpot van zoete aardappel en rode linzen past echt goed bij deze tijd van het jaar. Ik maakte dit recept alweer een aantal jaar geleden voor het eerst. Volgens mij was dit het eerste recept wat ik maakte met zoete aardappel. De combinatie met de rode linzen en de kruiden is echt heerlijk, en ik maak het elke herfst/winter wel een paar keer. Je kan het serveren met verse koriander, ik houd er persoonlijk niet van en vervang het door peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen:
- olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 grote ui, gesnipperd
- zout en peper
- 2 eetlepels geraspte gember
- 2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden of geperst
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 300 gram rode linzen
- 1,5 liter groentebouillon
- eventueel verse koriander of peterselie
Bereiding:
- Verhit de olijfolie. Bak de komijn, kurkuma en cayennepeper 1 a 2 minuutjes. Voeg de ui toe met een beetje zout en bak op laag vuur ongeveer 6 minuten.
- Voeg dan de gember en knoflook toe en bak, al roerend, 2 minuutjes mee.
- Voeg de paprika en aardappel toe en bak dit even mee.
- Doe de linzen en de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en kook 20-25 minuten, roer regelmatig.
Serveer met koriander of peterselie.
Deel deze post
Reacties 4
Hallo!
Ziet er lekker uit!
Serveer je er brood bij ?
Author
Hoi!
Ik serveer het inderdaad vaak met brood, maar ook zonder brood is het (voor ons tenminste) al wel voldoende, het is best voedzaam…
Maar met brood is het wel extra lekker 🙂
Dit is heeeeeeel lekker. 🙂
Author
Sorry voor de late reactie!! Maar goed om te horen dat het in de smaak valt 🙂