Vegcurry1

Vegetarische curry

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Misschien is het je al opgevallen, maar ik ben geen echte vleeseter. Ik lust het wel, maar zou er geen probleem mee hebben om het helemaal te laten staan. Alleen bitterballen zou ik echt heel erg missen. Ok, nog wel meer dingen. Maar toch, er staat hier niet heel vaak vlees op tafel. Met groenten kun je zoveel variëren, dat ik persoonlijk het vlees niet mis.
Zo ook dit curry gerecht. Het zit vol groenten en vol smaak en je hebt er echt weinig werk aan! Ideaal na alle feestmaaltijden waar je misschien lang voor in de keuken hebt moeten staan en na alle ongezonde lekkernijen. Om het extra makkelijk te maken gebruikte ik currypasta van ‘Patak’s’, deze pasta zit niet vol toevoegingen, en geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • stukje gember van 1 cm, geraspt
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1,5 eetlepel milde currypasta
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken.
  • Snijd de aubergine in ongeveer even grote stukken als de zoete aardappel.
  • Doe de kokosmelk samen met de tomatenblokjes, geraspte gember en een snufje chilivlokken in een grote pan. Breng op smaak met wat peper en zout en breng aan de kook.
  • Voeg de aubergine en zoete aardappel toe en laat 30 minuten met het deksel op de pan op laag vuur sudderen.
  • Na 30 minuten doe je de kikkererwten erbij en een eetlepel milde currypasta. Ik gebruikte de currypasta van Patak’s.  Roer alles goed door elkaar en kook nog 30 minuten met het deksel van de pan.
  • Bestrooi het met wat verse peterselie, en serveer met rijst.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *