IMG_4602

Tomatensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Er gaat niks boven een zelfgemaakte pan soep toch? Ik, en volgens mij vele Nederlanders met mij, maken in het weekend graag een grote pan soep, het liefst op zaterdag al, dan is ie zondag nog lekkerder! Ik maak het niet elk weekend, maar wel regelmatig. Linzensoep, tomatensoep, pompoensoep…hmm ik lust het allemaal!
Het recept wat ik vandaag met jullie deel is een super simpel recept van verse tomatensoep. Bomvol vitamientjes, weinig werk en heel erg lekker! Het is zo ideaal, je stopt alles in de oven, daarna pureer je het in de blender of met de staafmixer en je voegt desgewenst nog wat water toe om hem wat dunner te maken, en voilà….een heerlijk vers soepje!

Tip: kies voor de iets duurdere tomaten (romatomaten of trostomaten) en niet voor de gewone goedkopere variant. Daar zit namelijk minder smaak aan, waardoor je soep dus ook minder smaak krijgt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo romatomaten of trostomaten, in grote stukken gesneden
  • 1 ui, in kwarten gesneden (met schil)
  • 1 rode paprika, de zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook (met schil)
  • peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel mascarpone
  • basilicum

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
  • Doe de tomaten, ui, knoflook en paprika in een grote ovenschaal of braadslede. Strooi er peper en zout over en besprenkel met wat olijfolie. Verdeel de suiker erover en zet ongeveer 40-50 minuten in de oven.
  • Haal de braadslede of ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • Pel dan de uien en knijp de tenen knoflook uit de schil. Doe alles (eventueel in porties) in de blender en pureer tot het glad is.
  • Doe dat in een pan en zet op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te krijgen, of als je de soep dik wilt houden kan het zonder water. Roer de mascarpone erdoor en een scheutje olijfolie. Laat nog een paar minuten koken.

Serveer met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *