Tikka masala met naanbrood | KOOK . EET . DEEL

Tikka masala met naanbrood

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Oh wat houd ik van de Indiase keuken! Ik ben echt dol op de smaken van de gerechten en de kruiden en specerijen die gebruikt worden.  Ik heb het gisteren gemaakt en het viel hier zo goed in de smaak dat de pan echt he-le-maal leeg was. Het is tikka masala met zoete aardappel en zelfgemaakt naanbrood. Ik had al wel vaker tikka masala op, maar eigenlijk altijd uit een pot, ik had het nog nooit zelfgemaakt. Die pot zal ik in ieder geval niet meer kopen, want dit is echt zoveel lekkerder!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel garam masala, plus een snufje voor door de aardappels
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml koud water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 flinke hand verse spinazie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Meng de aardappelblokjes met wat olijfolie en een snufje garam masala, en doe dit in een ovenschaal. Bak 30 minuten in de oven.
  • Fruit ondertussen de ui in een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak dit 5-10 minuten op laag vuur. Doe alle specerijen erbij (garam masala, koriander, kurkuma en paprikapoeder) en bak eventjes mee.
  • Meng het water met de tomatenpuree en suiker in een kommetje en roer het goed door elkaar. Doe dit bij het uienmengsel en voeg het halve bouillonblokje toe. Laat een paar minuutjes pruttelen.
  • Voeg dan de kokosmelk toe, roer alles door elkaar en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuutjes koken op laag vuur. Voeg eventueel nog wat extra water toe.
  • Doe dan de zoete aardappel en spinazie erbij en roer tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst en/of naanbrood.

Eet smakelijk!!

                                 Tikka masala met naanbrood | KOOK . EET . DEEL

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *