Masalakip2 | kook . eet . deel

Surinaamse masala kip

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Dit recept kun je eten met roti, wraps, of rijst. Het is hoe dan ook lekker! Zoals jullie misschien al wel hebben gemerkt ben ik niet echt fan van de Hollandse pot en zijn de Nederlandse recepten op deze website dan ook zeer schaars. Ik denk ook niet dat daar heel veel verandering in zal gaan komen, ik vind alle buitenlandse keukens gewoon zoveel lekkerder dan onze eigen keuken! Zo ook de Surinaamse keuken…Ik heb nog niet heel veel ervaring met het koken van Surinaamse gerechten (wel met het eten ervan!), maar deze masala kip bevalt zo goed dat ik hem al een aantal keer heb gemaakt! Het is geen ingewikkeld recept en is ook vrij snel klaar! Ideaal voor een doordeweekse dag dus!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram kippendij filet
  • 250 gram aardappels
  • 200 gram sperziebonen, of kouseband
  • 2 eieren
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie masala (of gewone kerriepoeder als je geen masala hebt)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de eieren hard en snijd in vieren.
  • Snijd de kip in kleine stukjes
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Dop de boontjes en snijd ook in stukjes
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadjes als je het iets minder pittig wilt.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper een minuutje in de hete olie. Strooi de peper, komijn en masala kerrie erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer alles door en voeg eventueel een beetje water toe.
  • Doe dan de kip erbij en bak een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en vervolgens de aardappels, sperziebonen en de eieren toe en breng op smaak met wat zout. Voeg dan 250 ml water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het ongeveer 40 minuten stoven.

Eet smakelijk!

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *