spaansekikkererwtenstoof

Spaanse kikkererwtenstoof

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Op Pinterest verzamel ik gerechten die ik graag nog een keer wil proberen, ik heb al een hele verzameling inmiddels. Als ik soms niet weet wat ik moet eten (ja, dat gebeurt best wel eens!) kies ik wat uit van mijn pinterest-verzameling en ga ik daarmee aan de slag. Dit is een recept wat geinspireerd is op een van mijn pinterestgerechten. Een heerlijke Spaanse kikkererwtenstoof! Echt enorm lekker door de combinatie van kruiden en ook nog eens heel erg gezond! Het is ook zo klaar, dus het is een goed recept voor een doordeweekse dag! Gerookt paprikapoeder kun je gewoon in de supermarkt kopen, hoe het blikje eruit ziet kun je zien op de foto. Alleen om het mooie blikje zou je dit gerecht al een keertje maken toch? Ik word altijd blij van mooie verpakkingen in ieder geval! Gelukkig is niet alleen de verpakking mooi, maar is de smaak ook nog eens heel erg goed. Een aanrader dus!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 gram spinazie
  • handje amandelschaafsel, kort in een droge koekenpan geroosterd
  • zout en peper

Bereiding:

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook eventjes.
  • Voeg de komijn, cayennepeper en gerookte paprika toe en roer goed door elkaar.
  • Doe dan de tomatenpuree erbij, plet de tomaten uit het blik met bijvoorbeeld een pureestamper en doe deze ook in de pan, samen met de suiker en wat zout.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het even borrelen met het deksel niet op de pan.
  • Breng op smaak met wat peper en doe de kikkererwten erbij. Roer door elkaar en voeg de spinazie toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat de spinazie slinken.
  • Serveer met rijst en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *