DSC02819

Siciliaanse pompoenstoof

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Dit is geen gerecht wat je even snel maakt, hier heb je wel wat tijd voor nodig. Maar oh, wat is dit LEKKER!!
Je hebt er niet heel veel werk aan, het kost alleen veel tijd. De pompoen moet roosteren en het hele gerecht moet een tijdje stoven. Maar geloof me, het is de tijd die je erin stopt echt meer dan waard!!
Ik weet niet meer hoe ik aan dit recept kom, ik heb het al een hele tijd en ben vergeten van wie het oorspronkelijk is….ik denk misschien uit een van de boeken van Jamie Oliver. Maar had ik al gezegd dat het echt heel heel heel lekker is?

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  500 gram pompoen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 uien
  • 40 gram rozijnen
  • 50 gram zwarte olijven
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • 1 groentebouillonblokje

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Schil de pompoen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Hussel met wat olijfolie en leg op een bakplaat. Bestrooi met wat peper en zout en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Pel de uien en snijd ze grof. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui even op middelhoog vuur. Voeg dan de rozijnen, kaneel en wat chilivlokken (naar eigen smaak) toe. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan, laat dit 20 minuten sudderen. Roer regelmatig en voeg af en toe (zo nodig) een scheutje water toe.
  • Voeg de stukken pompoen toe en roer goed door elkaar. Doe dan de tomatenblokjes, kikkererwten (met het vocht uit het blik), olijven en 500 ml kokend water erbij. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat, zonder het deksel op de pan, 40 minuten sudderen.

Serveer met couscous, of brood.
Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *