caponata1

Siciliaanse caponata

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Een tijdje terug zat in in het kookboek ‘The Green Kitchen Travels’ te lezen. Dit is het kookboek van een stel wat met hun dochtertje de wereld over is gereisd, en de inspiratie die ze tijdens die reis hebben opgedaan is samengevat in dit boek. Het zijn allemaal vegetarische recepten, die grotendeels ook veganistisch zijn.
Ik vond het kookboek erg leuk om te lezen, het staat vol verhalen, prachtige foto’s, en niet te vergeten, heerlijke recepten! Het recept van deze siciliaanse caponata staat ook in het boek, en ik zal er zeker meer gerechten uit gaan koken! Op hun website, Green Kitchen Stories, kun je meer van hun recepten vinden (de website is wel in het engels).

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • handje peterselie
  • handje munt
  • 4 tomaten
  • flinke hand groene olijven zonder pit
  • 4 el kappertjes
  • 2 el ciderazijn

Bereiding:

  • Snijd de aubergine in grote blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in grote stukken. Snipper de ui en snijd de tomaten in grote blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de aubergine, paprika en oregano toe ne bak ongeveer 5 minuten al roerend op  middelhoog vuur.
  • Als de paprika en aubergine bruin beginnen te worden, voeg de je de geperste knoflook, ui, en het grootste deel van de peterselie en de munt toe en bak al roerend 3 minuten mee. Voeg eventueel wat extra olie toe als dit nodig is.
  • Doe dan de tomaten erbij samen met de olijven, kappertjes en ciderazijn. Laat alles 20 minuten zachtjes koken.
  • Dien op met de rest van de verse kruiden er overheen, en serveer met ciabatta of ander brood.

Eet smakelijk!

caponata2

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *