ratatouille1

Ratatouille

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Ratatouille maken stond al best een tijd op mijn to-cook lijstje. Die is nog steeds ontzettend lang, maar deze kan ik in ieder geval vast afstrepen! Hoewel ik ook nog een keer een andere variant wil maken, namelijk die je gewoon op het fornuis bereid en die je lekker lang laat pruttelen. Dat vind ik wel een lekker receptje om in de herfst of winter te maken. Maar vandaag deel ik een makkelijke variant: je bereidt dit namelijk in de oven! Zo simpel, alles even snijden, door elkaar husselen en hup, de oven in! Ideaal, want het is echt heel erg lekker, en je krijgt gelijk een flinke portie groenten binnen! Ik serveerde het met rijst en bakte er runderchipolata’s bij, erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 2 grote tomaten
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Snijd de aubergine, paprika, courgette en tomaten in ongeveer even grote stukken, snipper de ui en pers de knoflook.
  • Doe alles in een grote ovenschaal en giet de olijfolie er overheen. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe, samen met wat peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.
  • Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven. Roer om de 15 minuten alles even goed door zodat de groenten gelijkmatig gaar worden.
  • Na ongeveer 45 minuten is je makkelijke ratatouille klaar!

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *