pompoensoep

Pittige pompoensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Het is weer maandag! Na een weekend vol chocoladekruidnoten, taart en boterletter gaan we de nieuwe week weer met goede voornemens in! Ik wel tenminste, weer even ‘normaal’ eten…hoewel al dat gesnoep best lekker was 🙂 Maar…goede voornemens dus!
Ik heb vandaag een gezond soep-recept! Niet de eerste soep die ik met jullie deel, en ook zeker niet de laatste! Als ik pompoensoep maak, maak ik meestal deze variant, gewoon omdat ‘ie zo lekker is! Hij is snel klaar, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, een ideaal soepje dus!

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  1 pompoen
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

Bereiding:

  • Doe de pompoen in z’n geheel in een grote pan en vul de pan met kokend water.
    Laat de pompoen een paar minuutjes koken. Je hoeft dit niet te doen, ik doe het zelf altijd zodat de pompoen makkelijker te snijden is (ik heb al een paar keer flink in m’n vinger gesneden met het snijden van pompoen, en op deze manier is het stukken beter te doen, zonder pleisters!).
  • Na ongeveer 5-8 minuten haal je de pompoen uit de pan met water en laat je hem even afkoelen, tot hij genoeg afgekoeld is dat je hem kan gaan snijden.
  • Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten en draden eruit.
    Als je een biologische pompoen hebt kun je de schil laten zitten, verwijder anders de schil van de pompoen.
  • Snijd hem in stukken van ongeveer 2 cm en zet even apart.
  • Snijd de ui in vieren, snijd de teentjes knoflook fijn en verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper. Snijd deze dan ook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, rode peper en kerriepoeder toe.
    Bak dit een paar minuten op laag vuur, snijd intussen de puntpaprika in stukken, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  • Voeg de pompoen en paprika toe in de pan en bak eventjes mee.
  • Voeg dan de bouillon toe en laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken. Haal dan van het vuur, laten even een beetje afkoelen en pureer de soep met een staafmixer tot het een gladde soep is.
    Zet weer op het vuur, breng aan de kook en laat nog even een paar minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *