Mexicaanseorzo | kook . eet . deel

Mexicaanse orzo salade

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Een tijdje terug plaatste ik het recept voor Griekse orzo salade. Het was voor mij de eerste keer dat ik iets met orzo maakte, maar dat beviel eigenlijk zo goed dat ik inmiddels mijn voorraad orzo weer heb aangevuld toen ik laatst bij de Turkse supermarkt was. Ik ben aan de slag gegaan met een nieuw recept,  en ik heb er een Mexicaanse salade van gemaakt: kleurrijk en vol smaak! Ik heb er gelijk weer een flinke portie van gemaakt en in bakjes verdeeld, zodat ik de rest van de week dit mee kan nemen naar mijn werk. Ik heb de salade gekruid met de picadillo kruiden van Jonnie Boer, dit is een mexicaans kruidenmengsel wat in de supermarkt te koop is. Als je dit niet hebt kun je het op smaak brengen met bijvoorbeeld komijn, paprikapoeder en wat chilipoeder, net wat je lekker vindt.

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 500 gram orzo
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje mais
  • 2 grote tomaten
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels picadillo kruiden van Jonnie Boer
  • scheutje limoensap
  • peper en zout

Bereiding:

  • Bereid de orzo zoals op de verpakking beschreven staat.
  • Snijd de tomaat, paprika en bosui in stukjes.
  • Laat de mais en bonen uitlekken en spoel ze af.
  • Giet de orzo af zodra deze klaar is en laat in een grote kom een beetje afkoelen.
  • Meng intussen de olijfolie, limoensap en picadillokruiden door elkaar. Giet het mengsel over de orzo en roer goed door.
  • Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, en breng op smaak met peper en zout.

* Tip: als je liever een niet-vegetarische variant wilt, snijd dan 2 kipfilets in stukjes, en marineer ze even in wat olijfolie en een flinke theelepel picadillo kruiden. Bak dit vervolgens in een koekenpan tot de kip gaar is en meng het door de salade!

Eet smakelijk

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *