DSC01454

Melanzane di Parmigiana

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Toen ik van dit gerecht hoorde wist ik eerst niet wat het was. Ik vond de naam zo mooi! Melanzane di Parmigiana…. Inmiddels weet ik heel goed wat het is, want het is ZO lekker dat ik het met grote regelmaat maak. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd te maken, want er zijn best een aantal variaties te vinden, maar zoals het hieronder staat beschreven vind ik hem het lekkerst. Eet het met een simpele salade, lekkere ciabatta, of zonder iets erbij…ik zou zeggen: maak het eens klaar, hopelijk geniet je er net zo van als ik!

Nog een paar tips voor de boodschappen: koop niet de goedkoopste mozzarella, koop een stuk parmezaanse kaas (niet een zakje geraspte kaas) en koop een blik biologische tomaten. Als je aan deze dingen iets meer geld uitgeeft, heb je zo veel meer smaak aan je eten, dat is het extra geld meer dan waard!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 kleine ui (of een halve grote)
  • 1 teentje knoflook
  • bosje basilicum, inclusief de steeltjes
  • 1 bol mozzarella
  • ongeveer 20 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 theelepel suiker
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de steeltjes van het bosje basilicum. Bak dit in olijfolie op laag vuur, ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe, 1/2 theelepel suiker, peper en zout. Laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Snijd ondertussen de aubergine in plakken. Verhit een pan op hoog vuur, bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Je kan dit in een grillpan doen, maar ook in een koekenpan.
  • Doe in een schaal de plakken aubergine, en doe daar bovenop de tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit op de tomatensaus. Strooi de basilicum blaadjes hierover, en als laatste de parmezaanse kaas.
  • Bak 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *