linzensoep | kook . eet . deel

Linzensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

In de herfst en winter zou ik echt elke dag wel een kom soep lusten! Eigenlijk het hele jaar door wel, maar vooral als het buiten koud is kan ik daar echt van genieten! Dit recept voor linzensoep is een van mijn favorieten.
Het is heerlijk kruidig, gezond, en je hebt er niet veel werk aan. Ik eet het vaak met pitabroodjes en salade, of met een lekker stuk Turks brood om erin te dopen…

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 wortels, in stukjes gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gehakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram rode linzen
  • 1 (biologisch) kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 liter kokend water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 grote tomaat, in kleine stukjes gesneden

Bereiding:

  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak ongeveer 10 minuten op laag vuur de ui, knoflook, bleekselderij en wortel, samen met het laurierblad.
  • Voeg dan de tomaat, linzen en het kokende water toe, en verkruimel het bouillonblokje erboven. Doe de komijn en koriander erbij.
  • Breng aan de kook en laat 30-40 minuten op laag vuur, met het deksel op de pan, koken.
  • Als de soep klaar is, verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en verwarm het nog even. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *