DSC01511

Indiase dhal met spinazie

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 1 Comment

Ik heb echt geen flauw idee hoe ik aan dit recept kom. Het stond al maanden op mijn ‘to-cook’ lijstje. Die lijst is best lang en ik probeer er regelmatig wat van te maken. Altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen toch? Soms valt het tegen en is het een eenmalig iets, en soms pakt het goed uit…deze pakte best goed uit eigenlijk en verdient daarom een plaats op mijn blog!

Ingrediënten voor 2 personen:

  •  150 gram rode linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • ongeveer 100 gram verse spinazie (3 handen)
  • 200 gram basmati rijst
  • 1/2 komkommer
  • peper en zout
  • eventueel yoghurt voor erbij

Bereiding:

  • Doe de linzen in een pan met 400 ml koud water en breng aan de kook. Roer er de kurkuma, knoflook en zout door. Laat ongeveer 15 minuten koken zonder deksel op laag vuur, terwijl je het af en toe roert tot het een puree wordt.
  • Kook de rijst en giet af, laat nog even in de pan staan.
  • Als de linzen bijna klaar zijn, verhit dan wat olie in een koekenpan en bak de komijn kort. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten op laag vuur. Roer intussen de spinazie door de linzen. Voeg het beetje bij beetje toe, steeds als het geslonken is weer een handje. Als de uien klaar zijn, roer deze dan ook door de linzen.
  • Snijd de komkommer in plakjes en strooi er wat olijfolie, peper en zout over.
  • Serveer de dhal met de rijst, de plakjes komkommer en eventueel een schep yoghurt.

Deel deze post

Reacties 1

  1. Pingback: Indiase dahl met rijst - Foodblogswap - Great Little Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *