DSC03410

Foodblogswap: Zoetzure kip

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Ik doe deze maand weer mee met de Foodblogswap en dit keer kreeg ik de leuke site lovemyfood.nl toegewezen. Dat vond ik helemaal niet erg! Ik volg deze site al een tijdje en had al heel veel lekkere dingen voorbij zien komen! En nu mocht ik een recept uitkiezen om mijn eigen draai aan te geven en te gaan koken. Een keuze maken was nog best lastig, maar het is gelukt. Ik heb gekozen voor een recept van zoetzure kip. Het recept wordt eigenlijk gemaakt in de crockpot, maar aangezien ik die helaas niet heb, heb ik het gewoon in een braadpan gemaakt. En ik heb er een vegetarische versie van gemaakt door geen kipfilet te gebruiken, maar vegetarische kipstukjes. Als je het liever wel met vlees eet kun je uiteraard gewone kip gebruiken! Het oorspronkelijke recept vind je hier. Hier thuis beviel het gerecht heel erg goed en zal het zeker vaker op tafel verschijnen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 cm gember, geschild en fijngesneden
  • 40 ml ketchup
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml appelcider azijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 grote eetlepel bruine suiker
  • 1 blikje ananas op sap

Bereiding:

  • Meng de ketchup, sojasaus, appelcider azijn, suiker,  het sap uit het blikje ananas, maizena, gember en knoflook door elkaar. Roer goed door tot het een mooie saus is geworden.
  • Snijd de wortel en paprika in stukjes en snipper de ui.
  • Verhit wat olie in een braadpan, en bak de kipstukjes en de ui een paar minuutjes. Voeg dan de paprika en wortel toe en bak even mee.
  • Voeg de saus toe en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur stoven.
  • Doe dan de ananas stukjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met rijst.

DSC03410

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *