courgettesoep

Courgette-spinaziesoep

Marjolein Teklu Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Aan het begin van deze nieuwe week heb ik weer een gezond en makkelijk recept voor je: courgette-spinaziesoep. Ik vind het na het weekend, waarin je vaak toch wat minder streng voor jezelf bent en wat meer eet, altijd wel fijn om op maandag de week weer gezond te starten. En dat kan heel goed met dit soepje! Zo gemaakt, gezond en (niet onbelangrijk) erg lekker! Het is ideaal als lunch, voorgerecht, of met een broodje of salade erbij als avondeten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui, of een halve grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • een flinke hand verse spinazie
  • 1/2 liter kokend water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 eetlepels mascarpone, ter garnering

Bereiding:

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Doe dan de courgette en spinazie in de pan en roer alles goed door.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur koken.
  • Haal de pan dan van het vuur en laat even een beetje afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  • Doe weer in de pan, breng op smaak met peper en zout en voeg de gedroogde munt toe. Verwarm de soep nog even en serveer met een eetlepel mascarpone erdoor.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *