IMG_2991

Groene smoothiebowl

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 0 Comments

Ik schreef laatst een artikel over hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. Een van de tips dit ik gaf, was om bananen die rijp zijn in te vriezen. Vandaag heb ik een receptje voor je waar je die bevroren banaan in kunt gebruiken.

Hoewel het nu wat kouder is en ik het liefst toch een warm ontbijt heb, is deze smoothiebowl wel echt heel lekker! Het is gezond, voedzaam en ook nog eens heel snel klaar! Je start de dag gelijk al met een portie groente, beter kun je je dag niet beginnen toch?

Onlangs kreeg ik een zak muesli en een pak amandel/havermelk toegestuurd van het merk Lima om deze te testen. Ik kende het merk nog niet en ik houd er altijd wel van om nieuwe merken of producten uit te proberen. Het was lang geleden dat ik muesli had gegeten, maar ik moet zeggen dat deze echt heel goed smaakte! Ook de melk was erg lekker, normaal koop ik havermelk of amandelmelk, maar de combinatie van deze smaken is heerlijk! De muesli en melk zijn lekker om samen te eten met bijvoorbeeld wat fruit erbij, maar ik besloot er iets anders mee te maken. Ik had nog wat spinazie in de koelkast liggen die op moest dus ik besloot om een lekkere smoothiebowl te maken. Hoe je dit lekkere ontbijtje maakt lees je hieronder:

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 50 ml haver-amandelmelk
  • flinke hand verse spinazie
  • 1 theelepel spirulina (je kunt dit ook weglaten als je het niet in huis hebt)
  • muesli
  • granaatappelpitjes

Bereiding:

  • Doe de banaan met de melk, spinazie en spirulina in een blender. Blend tot het helemaal glad is geworden en giet het mengsel in een bowl.
  • Verdeel wat muesli over de smoothie (hoeveel je wilt doen is aan jou) en strooi er wat granaatappelpitjes overheen. Eet smakelijk!

IMG_2992

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *