groenelinzensoep

Groene linzensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Als ik linzen eet zijn het eigenlijk bijna altijd rode linzen. Lekker door de soep of een stoofschotel. Groene linzen eet ik heel weinig, maar laatst maakte ik groene linzensoep en dat was me toch lekker! De rode variant wordt helemaal zacht als ze gekookt zijn, maar deze houden nog een lekkere ‘bite’. Ik vond het een groot succes! Er gaan ook nog lekker wat groenten door dit soepje, waardoor het voedzaam en gezond is. Ik gebruikte wortel, ui en bleekselderij, maar je kunt er ook andere groenten door doen, bijvoorbeeld stukjes courgette of prei. Het is geen snel recept, je bent er wel even een uurtje mee bezig, maar je hebt als resultaat wel een heerlijke pan soep!

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • 1 laurierblaadje
  • 200 gram groene linzen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortels en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 10 minuutjes op laag vuur. Voeg dan de linzen, laurier, komijn en tijm toe en roer alles goed door elkaar. Doe dan het de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten koken.
  • Haal de helft van de soep uit de pan en pureer dit met een staafmixer. Doe het dan weer in de pan bij de rest van de soep.
  • Verwarm de soep nog goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk!

 

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *