couscousgroen

Groene couscoussalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Wie mij een beetje kent of mijn blog volgt, weet dat ik fan ben van couscous. Er zijn hier al aardig wat recepten te vinden met couscous, en er zullen er ook nog wel een aantal volgen denk ik zo. Vandaag heb ik ook een heerlijke couscoussalade voor je! Ik had laatst nog wat restjes in huis die op moesten, en ik maakte er deze salade mee. Het resultaat was lekker genoeg om vandaag met jullie te delen! Het is een lekker lunch gerechtje, of als bijgerecht als je bijvoorbeeld gaat bbq-en of picknicken. Uiteraard kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld wat feta of doperwtjes. Hoe je deze heerlijke salade maakt lees je hieronder:

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram couscous
  • 2 bosuitjes
  • 2 avocado’s
  • een halve komkommer
  • 1 citroen
  • flinke hand munt
  • flinke hand peterselie
  • een bakje huttenkase van 200 gram
  • peper en zout

Bereiding:

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna afkoelen.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes, de avocado’s en de komkommer in blokjes en hak de munt en peterselie grof.
  • Meng dit allemaal door de afgekoelde couscous heen. Roer goed door elkaar en voeg daarna het sap van de citroen toe.
  • Roer de huttenkase er doorheen en breng de salade op smaak met peper en zout. En klaar is je salade…eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *