FullSizeRender.jpg

Foodblogswap: Vegetarische noodlesoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Het was alweer even geleden, maar ik deed deze maand weer een keertje mee met de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van de leuke website Easydailyfood. Het blijft leuk om alle recepten te bekijken en er dan eentje uit te kiezen om te maken. Wat ik nog een keertje wilde maken, was noodlesoep, en toe ik een recept voor vegetarische noodlesoep zag staan besloot ik deze te gaan koken. Ik ben blij dat ik voor dit gerecht heb gekozen, want het is echt een heerlijk soepje wat ik zeker weten nog vaker ga maken! Je kan er volop mee variëren, en het is echt onwijs makkelijk om te maken en snel klaar!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • stuk verse gember van ongeveer 2 cm
  • 1 liter groentebouillon
  • rijstnoodles voor 2 personen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • peper en zout
  • gebakken uitjes
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de gember en knoflook heel fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm, en houd het groen apart.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en doe de knoflook, gember, bosui en koriander in de pan. Bewaar een beetje bosui voor de garnering aan het eind.
  • Bak 2 minuutjes en doe dan de bouillon erbij samen met de noodles en het witte gedeelte van de paksoi.
  • Als dit ongeveer 2 minuutjes heeft gekookt voeg je het groen van de paksoi toe en roer goed door elkaar.
  • Kluts ondertussen de 2 eieren en bak hiervan een omelet.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout, rol de omelet op en snijd deze in reepjes.
  • Verdeel de omelet door de soep en verdeel de soep over 2 borden.
  • Garneer met een handje gebakken uitjes en het restje bosui.
  • Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *