tunameltquesadillas

Foodblogswap: Tuna melt quesadilla’s

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch, Recepten 2 Comments

Ik heb een aantal maanden niet meegedaan met de foodblogswap, maar deze maand deed ik weer mee! Het is altijd weer een verrassing van welke site je mag gaan koken. Dit keer mocht ik koken van de leuke site Samen Bourgondisch, een site die ik al langer volg. Ik zag er altijd allemaal lekkere recepten voorbij komen en nu mocht ik er een uitkiezen om te gaan maken.  Best lastig om een keuze te maken, want ik vond echt heel veel lekker! Ik twijfelde tussen de cannelloni met ricotta, spinazie & muhammara en de quesadilla’s met kip cervelaat. Uiteindelijk koos ik voor de laatste, maar de cannelloni ga ik zeker binnenkort ook maken! Ik heb de kip cervelaat vervangen voor tonijn en er tuna melt quesadilla’s van gemaakt. Echt enorm lekker als lunch of als borrelhapje.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 quesadilla’s:

  • 4 volkoren wraps
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 augurk
  • blikje tonijn op water
  • geraspte kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes. Dit om te voorkomen dat je quesadilla te nat wordt.
  • Snijd de augurk in stukjes en laat de tonijn uitlekken.
  • Leg een wrap in een droge koekenpan. Verdeel de helft van de tomaat, ui, augurk en tonijn erover.
  • Bestrooi met een handje geraspte kaas en wat peper en zout.
  • Leg hierbovenop weer een wrap en zet het vuur laag aan. Bak ongeveer 2-3 minuten en draai dan voorzichtig om. Bak de andere kant ook nog een paar minuutjes, tot de wraps goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
  • Haal uit de pan en snijd in punten. Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 2

  1. Deborah

    Je moet de cannelloni zeker een keer maken . Hij is ook heel lekker zo der gehakt, een geweldig recept voor als er vegetariërs komen eten. Enneh geloof mij, zelfs de echte vleesliefhebbers hoor je bij de vega versie niet klagen!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *