DSC09069

Foodblogswap: rijstepap

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 1 Comment

Het is weer het einde van de maand en dat betekent: tijd voor de Foodblogswap! Ik deed weer mee en mocht koken van de site Eet het beter, een website vol heerlijke recepten waarvan ik er zeker nog meer ga koken dan alleen het recept wat ik uitkoos voor de Foodblogswap! Maar ik moest er eentje uitkiezen, en dat is dit recept geworden. Ik heb op mijn site niet veel ontbijt recepten, dus ik koos voor een ontbijt receptje…rijstebrij. Of rijstepap. Maar net hoe je het wilt noemen. Ik had nog nooit zelfgemaakte rijstepap op, alleen die goedkope kant en klare uit de supermarkt en die vind ik altijd al heerlijk. Maar ik denk niet dat ik die nog zal gaan kopen na het maken van dit recept, dit is namelijk echt zo enorm lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Het recept van Annemieke is wel wat gezonder dan mijn variant, zij gebruikt kokosbloesemsuiker en ik heb gewone kristalsuiker gebruikt, maar mocht je het alsnog wat gezonder willen kun je dit dus vervangen voor kokosbloesemsuiker. Het enige nadeel van dit recept vind ik de vel die op de pap komt terwijl je het kookt. Oh bah wat vind ik dat vies!! Maar gelukkig kan je die er heel makkelijk af scheppen! 🙂

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 liter sojamelk (of andere melk)
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • geraspte schil van 1/4 mandarijn
  • geraspte schil van 1/4 citroen
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • zaadjes van 1 kardemompeul
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eierdooier

Bereiding:

  • Doe de melk samen met de geraspte citroen- en mandarijnschil in een pan. Doe hierbij de zaadjes van de kardemompeul.
  • Voeg de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Laat de pap op laag vuur pruttelen en roer regelmatig. De kooktijd van de rijst is langer dan wanneer je het gewoon in water kookt.
  • Kluts de eierdooier en roer de suiker erdoor.
  • Als de rijst gaar is, schep dan wat van de pap bij het ei-mengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg dit dan toe aan de pap en meng er doorheen. Laat het nog een paar minuten koken zodat de pap wat dikker wordt.
  • Haal de pap van het vuur en laat even afkoelen. Ik vind de pap het lekkerst als deze nog warm is, maar je kunt hem ook heel goed koud eten.
  • Eet smakelijk!

 

Deel deze post

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *