IMG_8019

Zoete aardappel frietjes

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Toen ik laatst iets met zoete aardappel had gemaakt, en een aardappel over had is dit recept ontstaan. Hoewel…recept…ik weet niet eens of ik het zo wel mag noemen, het is zo enorm simpel en zo weinig werk. Maar zo lekker!! Er komt geen olie aan te pas, dus het is ook echt heel gezond. Hoewel ik het met een dikke klodder mayonaise eet, wat het iets minder gezond maakt 😉 Ik eet het als bijgerecht, bijvoorbeeld met een kipschnitzel en salade, maar als je een grote eter bent kun je natuurlijk meer maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote zoete aardappel
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne reepjes. Meng de frietjes in een kom met paprikapoeder, chilipoeder en zout, alles naar smaak. Als je houdt van pittig voeg je wat meer chilipoeder toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de frietjes uit over de bakplaat. Zet in de oven, en bak ongeveer 30-40 minuten. Als je ze knapperiger wilt hebben kun je ze wat langer bakken, en hussel ze eventueel door elkaar tussendoor.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *