Tapenade

Tapenade van olijven en zongedroogde tomaten

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Geen oranje recept op deze Koningsdag, maar een heerlijk receptje voor bij de borrel! Ik heb al vaker een lekker smeerseltje gedeeld, en vandaag heb ik er weer een: tapenade met olijven en zongedroogde tomaatjes. Binnen een paar minuten heb je een heerlijk schaaltje hiervan op tafel staan! Gezonder dan de variant uit de supermarkt die vol toevoegingen zit, en minstens net zo lekker! Hieronder zie je hoe je het maakt.

Ingrediënten voor een schaaltje vol:

  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 80 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3-4 eetlepels olie (je kunt olijfolie gebruiken, of de olie uit het potje van de zongedroogde tomaten)

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Doe ze samen met de kaas, zongedroogde tomaten en olijven in de keukenmachine en druk op de ‘pulse’ knop. Doe dit net zo lang totdat alles grof gemalen is.
  • Voeg 3-4 eetlepels olie toe, en pulseer nog even.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *