stoofperen

Stoofpeertjes

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Iets wat echt al heel erg lang op mijn to-cook lijstje stond om eens te maken (ja, die lijst is heel lang!!) waren stoofpeertjes. Stond zeg ik, want inmiddels kan ik het eindelijk afstrepen! Ik ben echt dol op stoofpeertjes en ik dacht dat het best ingewikkeld was om ze te maken, maar dat is dus echt niet zo ben ik achter gekomen! Je moet er alleen even de tijd voor nemen, maar op zich valt ook dat best mee eigenlijk. Je kunt het op heel veel manieren maken, maar ik heb gekozen om het low-budget te houden, dus zonder wijn en met goedkope ingrediënten. De smaak vond ik echt verrassend goed, ik was bang dat het daardoor minder lekker zou worden, maar dat was dus zeker niet het geval! Daarom deel ik vandaag met jullie dit lekkere recept voor stoofpeertjes. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

Bereidingstijd: 2 uur

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 500 gram stoofperen (ik gebruikte Gieser Wildeman)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram suiker
  • 500 ml water

Bereiding:

  • Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen.
  • Doe alles bij elkaar in een pan en zet op laag vuur. Kook de peertjes in 1,5-2 uur gaar, houd in de tussentijd in de gaten en voeg indien nodig nog wat extra water toe.
  • Verwijder het kaneelstukje, de steranijs en de kruidnagels voordat je de peertjes opdient.
  • Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *