linzenhummus | kook . eet . deel

Rode linzen hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht 2 Comments

Smeerseltjes….ik ben er dol op! Tapenade, kruidenkaas, hummus…ga zo maar door! Lekker in het weekend met een stokbroodje en een glaasje wijn…of bij het avondeten met vers turks brood….I love it!
Meestal maak je hummus van kikkererwten, maar van rode linzen kun je het ook heel gemakkelijk maken! Hieronder lees je hoe je dat doet.

Ingrediënten:

  •  180 gram rode linzen
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de linzen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af, en laat even goed uitlekken.
  • Doe het dan in de keukenmachine, samen met de knoflook, olijfolie, citroensap en komijnpoeder.
    Mix dit tot een gladde massa. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook prima met een staafmixer doen. Voeg eventueel, als het nog te dik is, wat extra olijfolie toe om het wat dunner te krijgen.
  • Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Roer door de hummus heen en breng op smaak met peper en zout.

Je kunt dit 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *