pompoenhummus1 | kook . eet . deel

Pompoen hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Ik heb vandaag weer een lekker receptje voor jullie….pompoen hummus!
Wij zijn hier thuis DOL op hummus. We hebben het ook echt altijd in huis. Af en toe maak ik het zelf, maar we hebben in ieder geval standaard de kant-en-klare variant in de koelkast liggen.
Laatst zag ik in de supermarkt pompoen hummus liggen, en toen ik me bedacht dat ik nog wat pompoenblokjes in de vriezer had liggen besloot ik om een poging te wagen en het zelf te gaan maken. Het is echt heel makkelijk zelf te maken, en ook heel erg lekker!

Ingrediënten voor een flinke bak vol:

  •  250 gram pompoenblokjes
  •  200 gram kikkererwten
  •  3 eetlepels olijfolie
  •  1 teentje knoflook
  •  1 eetlepel limoensap
  •  1 theelepel komijn
  •  1 theelepel paprikapoeder
  •  peper en zout
  •  scheutje water

Bereiding:

  • Kook de pompoenblokjes gaar. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
  • Doe als de pompoenblokjes gaar zijn, deze samen met de kikkererwten, olijfolie, knoflook, limoensap, komijn en paprikapoeder in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer).
  • Mix alles door elkaar tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel met nog wat extra limoensap.
    Als je het nog te dik vindt kun je een scheutje water toevoegen.

Lekker als lunch op een broodje, cracker of een wrap. Je kunt het 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

pompoenhummus2

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *