Pittigeeiersalade

Pittige eiersalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Het is alweer bijna pasen! Echt ongelofelijk hoe snel de tijd toch gaat, ik blijf me erover verbazen! Ik vind het helemaal niet erg dat de lente in aantocht is, want dit is mijn favoriete seizoen! Alle seizoenen hebben wel wat, maar de lente, waarin alles weer bloeit en groeit, de temperaturen weer stijgen…I love it!
Omdat het dus bijna pasen is heb ik vandaag een lekker recept voor je dat je makkelijk kunt maken voor bij het paasontbijt, of de paasbrunch. Een heerlijke pittige eiersalade! Eiersalade is echt zo ongelofelijk makkelijk om te maken dat ik me steeds weer afvraag waarom ik het niet vaker maak. Oké het is niet heel erg gezond, maar af en toe moet het wel kunnen toch? Je kan het op veel manieren maken, maar ik ben dol op deze pittige variant!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (biologische) mayonaise
  • 1/2-1 theelepel sambal (ligt eraan hoe pittig je het wilt hebben)
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel masala kerriepoeder (gewone kerrie kan ook)
  • zout

Bereiding:

  • Kook de eieren hard. Laat ze schrikken met koud water, laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes. Meng dit in een kom met de mayonaise, kerriepoeder, bieslook, sambal en zout.
    Je kunt van de bieslook en kerrie ook wat minder of juist meer toevoegen, het is maar net wat je lekker vindt.
  • Alles goed door elkaar roeren, en voilà….zelfgemaakte eiersalade!
    Makkelijk toch?

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *