bladerdeegster2 | kook . eet . deel

Gevulde bladerdeeg-ster

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Omdat ik met kerst zelf niet hoef te koken dit jaar ben ik eerlijk gezegd niet heel erg met kerstrecepten bezig. Op alle andere foodblogs zie ik ze wel volop voorbij komen, misschien doe ik daar volgend jaar ook aan mee, maar dit jaar is hier geen kerstmenu te vinden!  Ik kook en deel nu eigenlijk vooral gezonde recepten, om alle kerstmaaltijden, kerstkransjes, chocolademelk en andere lekkernijen te compenseren.

Toch ben ik wel de keuken ingedoken om toch een kerstreceptje te maken en met jullie te delen: deze gevulde bladerdeegsterren. Het leuke van dit recept is dat je er maar 6 ingrediënten voor nodig hebt! En je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, dit lekkere voorgerechtje is zo klaar!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 peer
  • handje walnoten plus wat extra voor garnering
  • 20 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
  • rucola
  • honing

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd de peer in kleine stukjes, hak de walnoten grof en verkruimel de blauwe kaas. Meng alles door elkaar, maar houd wel een deel van de walnoten apart.
  • Snijd sterren van de plakjes bladerdeeg. Als je (zoals ik) hier geen vormpje voor hebt, kun je op internet een sjabloon hiervoor uitprinten en uitknippen.
  • Leg op 2 sterren een hoopje van het mengsel. Doe niet teveel, anders kan je de ster niet goed dichtmaken. Leg dan de andere sterren er bovenop, en duw de randen goed aan. Maak ze eventueel nog extra goed dicht door er met een vork op te duwen, als ze niet goed dicht zitten gaat het mengsel er namelijk uit lopen in de oven.
  • Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven. Bak ongeveer 15-20 minuten, tot de ster goudbruin is.
  • Leg op 2 borden een handje rucola, en leg op elk bord een ster. Verdeel de resterende walnoten over de borden en besprenkel de sterren met wat honing.

Eet smakelijk!

bladerdeegster1

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *