Foodblogswap: rozijnen pasta

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten Leave a Comment

Omdat september alweer bijna voorbij is, is het weer tijd voor de Foodblogswap! Voor mij is het voorlopig even de laatste keer dat ik er aan mee doe, aangezien het niet lang meer duurt voordat wij gezinsuitbreiding krijgen 🙂 Nog maar een paar weken te gaan, de laatste loodjes dus, en daardoor ook iets minder energie en tijd om veel in de keuken te staan. Maar over een paar maanden hoop ik gewoon weer mee te doen! Op deze site gaat alles gewoon door zoals je het gewend bent, ik heb flink vooruit gewerkt om alles klaar te krijgen voor de komende tijd. Dus er blijven gewoon nieuwe recepten en weekmenu’s online komen!
Maar goed, de Foodblogswap dus…voor deze maand kreeg ik de website Koekies! enzo toegewezen. Een hele leuke site met voornamelijk bakrecepten die eigenlijk allemaal gezond zijn. Genoeg recepten om iets lekkers uit te kiezen wat ik wilde gaan maken! Toen ik het recept voor rozijnen pasta zag, was mijn keuze snel gemaakt. Ik wilde dit al een tijdje proberen om zelf te maken, dus dit was een goede gelegenheid! En niet teveel werk, ook niet onprettig met m’n dikke buik! Ik ben blij dat ik het gemaakt heb, het is namelijk zo enorm simpel om te doen, gezond, en ook echt heel erg lekker! Heerlijk bij een lekker (niet zo gezond) kaasje, of gewoon op een boterham! Ik heb geen hele grote portie gemaakt, aangezien ik het zonde vind om het weg te gooien als het te lang staat, maar als je met meerdere mensen bent die het eten kun je de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen.

Bereidingstijd: 5 minuten, plus 30 minuten wachttijd

Ingrediënten voor 1 klein weckpotje vol:

  • 100 gram rozijnen
  • water
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Bereiding:

  • Doe de rozijnen in een kan en giet er water overheen, zodat ze goed onder water staan. Laat ze ongeveer een half uurtje wellen.
  • Laat de rozijnen even uitlekken in een vergiet, doe ze weer in de kan en pureer ze met een staafmixer. Je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Maak ze zo grof of fijn als jij wilt.
  • Roer als laatste de speculaaskruiden er doorheen en doe de pasta in een potje of bakje.
  • Je kunt dit ongeveer een week in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *